Peagi on käes jaanipäev. Vanarahva tarkuse kohaselt on enne Jaani parim aeg taimedega lõngad ära värvida. Seetõttu kutsume kõiki huvilisi Palupõhja Looduskooli 21.-22. juunil taimedega värvima. Sel korral saab iga osaleja värvida omale parasjagu parajaid lõngavihte, mistõttu tuleks varuda endale vähemalt 200g villast lõnga (suurepäraselt sobib kaasa võtmiseks pesemata naturaalvalge ja heledam hall lõng).

Millised on parimad värvitaimed Eestis? Kuidas taimedega lõnga värvida?  Mil moel mõjutavad lõngu peitsained? Miks lõnga ei tohi keema lasta? Milliseid pesuaineid on soovitav villase lõnga puhul kasutada?  Neile ja paljudele teistele küsimustele saad vastused kui tuled ise ja võtad huvilisest sõbra kaasa:).

Planeeritav programm:

Laupäev 21.juuni

12.00 Kogunemine Palupõhja Looduskoolis

12.30 Vestlusring ja taimekogumise retk

14.00 Lõuna

15.00 Taimedega värvimine teoorias ja praktikas - ettevalmistustööd

19.00 Õhtusöök

Taimevärvidega lõngade värvimine

Pühapäev 22.juuni

Varahommikune vabakava

9.00 hommikusöök

Värvipotid podisegu!

13.00 Lõuna               

Kuna sel korral ajame läbi toetavate projektide ja lisarahadeta, siis osavõtumaks söögi ja muu säänse kulu katteks on 22.22EUR.  Kui oled huviline, siis kirjuta oma osalussoovist nii ruttu kui saad ja hiljemalt 20.juuniks airi.gailit@gmail.com ja registreeri end taimedega värvimise õppepäevadele. Vajalik lisainformatsioon peale registreerumist.

Kohtumiseni!