21. - 23. septembril toimusid Palupõhja looduskoolis Maailma III ELFi moositalgud, mille pildirida on Anult ning kokkuvõtteks kirjutas talgujuht Tuuli niimoodi:

Rõõmsad uudised pühapäevaõhtuselt Palupõhjalt, kus just on lõppemas Maailma III ELFi moositalgud.

Kolme päeva kokkuvõtteks valmis 181 purki talgumoosi, mida saate kõik mekkida juba järgmisel aastal ELFi talgutel.

Et pole olemas kahte ühesugust talgu, pole olemas ka ühesuguseid talgumoose. Valmis tuleb olla moosiüllatusteks, kus leidub peale õnude veel muudki:
- arooniat
- porgandit ja muskaatpähklit
- ingverit (vürtsikas)
- punapeeti ja köömneid (tasub järele proovida)
- astelpaju
- pohla
- ahjukõrvitsat ja sidrunimahla
- pohla ja piparmünti (sobib lihale)
- mustikat ja sidrunit
- piparmünti
- ahjukõrvitsat ja apelsini
- jõhvikat (natuke + hapu)
- jõhvikat ja piparmünti (vajuta "send")
- jõhvikat ja ingverit
- jõhvikat ja kaneeli (jõulu-eri)
- jõhvikat ja apelsini

Ühtlasi võin kinnitada, et moositalgutel toimuv on kaugel õdusast padjaklubiõhtust sooja pliidi ääres, sest tegelikult käib varastest hommikutundidest sügava ööni üks igavene ja katkematu töörügamine. Tavapäraseid talgurõõme  - kommi-, kohvi- ja küpsisepause ei ole, saemehed viilida ei saa, hammastepesuks tuleb vaikselt ilma kellelegi vahelejäämata köögist välja hiilida, sest muidu avastad hambaharja asemel ühest käest noa ja teisest poolkooritud õuna. Kui esimesel õhtul kooritakse ja tükeldatakse tunniga kartulikotitäis õunu nagu ei midagi, siis teisel päeval kasutab iga mees igat võimalust, et pliidist ja õuntest kuhugi kaugemale pageda - rappa näiteks. Pärast edukat rabaröövi nenditakse, et ollakse vaid vihma käest räästa alla pääsenud, sest kogu kokkutassitud kraami nõutakse kiirelt pliidile pottidesse. Kolmanda päeva hommikul on "moos" muutunud üleüldiseks sõimusõnaks ja kõrgema matemaatika tasand on sujuvalt laskunud tasemele, mille laeks on kollektiivsete pingsate mõttepauside järel vastus küsimusele palju teeb 167+14.

Käesolevaga tänan kõiki osalenud talgulisi, kellest moositalgutele kohaletulemine oli ütlemata julge tegu.


Tuuli